Friday 25 September 2009

Η προφήτις κυρία Μπενάκη













Επειδή η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, η ομιλία της Προέδρου της Βουλής (τρίτο τη τάξη πολιτικό αξίωμα) την 8η Φεβρουαρίου 2005, είναι ακόμη επίκαιρη.
Αντιγράφω από τον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων.

Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία που θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:
Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

Από τότε που ειπώθηκαν αυτά τα αλλόκοτα λόγια, αναζητώ την επιβεβαίωση ή τη διάψευσή τους.
Είναι γεγονός ότι ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, ο εναέριος χώρος πάνω από τις νήσους
• Φούρνοι,
• Αγαθονήσι,
• Φαρμακονήσι
έχει αλωθεί από τους Τούρκους με τη σιωπηρή μας συγκατάθεση.
 
Περιμένω, λοιπόν, να δω τί θα απογίνει με τα σύνορά μας μέχρι το Μάρτιο, οπότε και - πιθανότατα - ολοκληρώνεται η θητεία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Επίσης, θα ήθελα να δω αν και κατά πόσον θα επεληθευθεί η ρήση περί νέων μορφών διακυβέρνησης μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Υποθέτω ότι δεν αναφερόταν σε πολυκομματικές κυβερνήσεις, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι νέο, μιας και συνέβη και κατά τη δεκαετία του '90.
 
Αλλά, τα μεγαλύτερα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Τί πληροφορίες κατείχε η κυρία Μπενάκη για να διαμορφώσει αυτήν την ομιλία;
Γιατί, ποτέ μέχρι σήμερα, δεν έδωσε εξηγήσεις;
Γιατί, ποτέ μέχρι σήμερα, δεν εκλήθη να δώσει εξηγήσεις από τους πρωτοκλασάτους πολιτικούς;
Είναι ή δεν είναι προδοσία το να γνωρίζεις ότι υπάρχει σχέδιο να "περιορισθούν" τα σύνορα της πατρίδας σου και να μην σημαίνεις συναγερμό, και να μην φωνάζεις καθημερινά με όλη σου τη δύναμη;
 
Ίδωμεν.

No comments:

Post a Comment