Wednesday 7 April 2010

Φορολόγηση της εκκλησίας - 1

Επί τέλους!
Δεν είναι δυνατόν ο φορέας που λέγεται εκκλησία να μην φορολογείται!
Ποιοι είναι δηλαδή αυτοί οι παπάδες που τη σκαπουλάρουν από ιδρύσεως ελληνικού κράτους;
Γιατί δηλαδή αυτοί να ζουν μέσα στη χλιδή με τις βιλάρες τους, τις πισινάρες τους, τα αεροπλάνα τους, τα γιωτ τους και τις ταξιδάρες τους εις βάρος του λαού.
Μου είναι αδύνατο να καταλάβω γιατί γενεές επί γενεών Ελλήνων δεν μπόρεσαν να σκεφτούν το αυτονόητο που συνέλαβε η πανέξυπνη γενιά μας:
Φορολόγηση των εισοδημάτων της εκκλησίας!
Τους παίρνουμε το 5-10-20% για να μη μπορούν να το κάνουν λούσα και πολυτέλειες.
Και λίγο είναι. Γιατί δηλαδή τέτοια προνομιακή μεταχείριση;
Δε βλέπετε τη σαπίλα και τη διαφθορά; Μόλις τσεπώσουν μία δωρεά σπεύδουν να τη μοιραστούν μεταξύ τους. Ούτε λόγος για φιλανθρωπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Κι αυτά τα παραμύθια ότι ταΐζουν πολύτεκνες οικογένειες στη Θράκη δεν τα χάφτουμε εμείς.
Ή ότι η εκκλησία τροφοδοτεί, δήθεν, 700 φιλανθρωπικές οργανώσεις στην ελληνική και άλλες επικράτειες.
Ποιος τους είπε να κάνουν ιεραποστολή σε αφρικές και ασίες; Ας αφήσουν τον κοσμάκη ήσυχο να λύσει μόνος του τα προβλήματά του και ας πληρώσουν κανένα φόρο.
Ενώ το κράτος έεε !;!
Μόλις πάρει τα λεφτουδάκια από την εκκλησία θα τα επενδύσει σε έργα με «κέντρο τον πολίτη». Αμέ! Όλα! Ούτε λεπτό δεν θα πάει χαμένο.
Υπάρχει πιο διαφανής και τίμιος φορέας από το κράτος καλέ;
Αρκετά μας φορτωθήκανε στο σβέρκο οι παπάδες. Ας μη ράψουν χρυσό κουστουμάκι φέτος. Καλή εμφάνιση θα κάνουν και με ασημένιο. Ακούς εκεί, για τρεις ώρες κάθε Κυριακή να θέλουν πολυτελή άμφια. Ας κατέβουν με τα ράσα. Ντροπή είναι;
Κι αυτοί που λένε ότι από το 1833 η εκκλησία έχει δώσει το 95% της περιουσίας της στο κράτος; Μάλλον στο όνειρό τους θα το είδανε.
Εδώ και τώρα η εκκλησία να φορολογείται όπως οι ανώνυμες εταιρείες. Γνωρίζει κανείς καμία ανώνυμη εταιρεία με ηλικία 2000 ετών. Όχι. Ιδού, λοιπόν ο δρόμος για να ξεφορτωθούμε μιά και καλή την εκκλησία!

No comments:

Post a Comment